Kategorier
Aktuellt

Förvaltarbyte – ingen anledning till att byta fonder

Som alltid när det sker förändringar så dyker det upp pessimister och målar fan på väggen men som oftast fungerar det bättre än man trott efter förändringen.

Didner & Gerge fonder skickade ut ett pressmeddelande igår om en ny organisation och förstärkning av förvaltarteamet som träder i kraft 2014-01-01. Aktiefonden kommer att förvaltas av Adam Nyström och Gustaf Setterblad som har förvaltat Didner & Gerge Småbolagsfond som gått upp med +114% på 5 år och som de förvaltat under hela denna tid. – Lugn i båten, säger jag. Jag är helt övertygad att de kommer axla ansvaret för Didner & Gerge Aktiefond. När det gäller Småbolagsfonden så kommer den förvaltas av Jens Barnevik och Johan Wallin. Jens är idag förvaltare av Globalfonden och Johan arbetar som analytiker i företaget. Henrik Andersson fortsätter som förvaltare av Globalfonden och får en ny kollega i Lars Johansson, som närmast kommer från Handelsbanken.

På sikt vill Didner & Gerge erbjuda sparare fler fondalternativ och de har nu ambition att presentera en ny fond under det kommande året.

Henrik Didner och Adam Gerge kommer fortsätta vara i bakgrunden och värna om förvaltarkulturen, generera investeringsidéer och agera bollplank till samtliga förvaltare, enligt pressreleasen 2013-10-10 från Didner & Gerge.

Sammanfattningsvis

Sitt lugn i båten och byt inte än. Det är bara att bevaka fonderna som vanligt och se hur fonderna utvecklar sig framöver. Till syvende och sist är det de underliggande aktierna i de företag som fonderna placerar i som gör att fonderna stiger. Om man tror på de bolag som dessa fonder placerar i och om man samtidigt tror på en uppåtgående konjunktur och börsuppgång. Jag ligger med andra ord kvar i Didner & Gerges fonder.

Källa:

www.didnergerge.se

Lämna ett svar