Kategorier
PPM fonder

PPM och IPS avkastningen för mig hittills under 2013

Avkastning
Avkastning så här långt

Som ni ser har avkastningen på min IPS (+22,9%) blivit högre än i min PPM (+16,7%) och anledningen till det är att jag dels varit mer aktiv och bytt fonder i min IPS än i min PPM, dels så får man endast ha max 5 fonder i PPM och alltid ha de placerade.

I min IPS så kan jag sälja fonderna och ha pengarna på placeringskonto tills jag finner en lämplig fond att placera i och placera i hur många fonder man vill.

Jag skulle gärna se att PPM reglerna ändrades så man kunde agera likadant som i IPS. Avkastningen i min PPM-fond mäts emot OMXS30 och SIXPRX och AP7Såfa. Mitt mål är alltid att slå SIXPRX för jag anser att det är svårare att nå. Men jag är nöjd om jag slår eller ligger i nivå med OMXS30 och AP7Såfa.

Detaljerad information om vilka fonder jag har i min PPM just nu.

Lär dig mer om bland annat PPM och IPS.

Relevanta länkar:

www.ap7.se

www.nasdaqomxnordic.com

Kommentera