Kategorier
PPM fonder

Så här har jag placerat mina PPM fonder för tillfället

Nedan har jag radat upp de PPM-fonder som jag har för tillfället i min PPM. Nedanför stycket så skriver jag lite mer ingående om respektive fond och hänvisar vart ni kan få mer information om fonderna. Jag har lagt till PPM-numret på respektive fond för att underlätta för Er som kunder om ni vill byta till dessa fonder på Er PPM.

Avkastning mina fonderSedan mitt senaste fondbyte i April så har mina PPM-fonder gått upp med +12,1%. Som ni såg i föregånde artikel nedan, så ligger avkastningen totalt under 2013 på +16,7%. Mellanskillnaden mellan +12,1 och +16,7% gjordes alltså under Jan-April.

Didner & Gerge Aktiefond Sverige

Denna kan man nog säga har blivit en fond som jag alltid har i mina innehav. Antingen i PPM eller i IPS eller i min vanliga Kapitalsparkontodepå. Det är en fond som stigit i snitt med +18% sedan 1994 då den startades. Jag ser inte i nuläget att jag ska behöva byta denna fond den närmaste tiden. Fördelningen har jag valt 35% baserat på stabiliteten i denna fond. Fonden har 36 olika innehav av aktier. Läs mer på www.didnergerge.se.

Länsförsäkringars Fastighetsfond

Det är en fond som stigit med 105% på 5 år och 441% på 10 år. Sedan årsskiftet har den gått upp med 15,49%. Denna fond har jag haft i innehavet då och då och nu är jag alltså tillbaka i den. Den har inte riktigt gått som jag har förväntat mig. Jag tycker jag ligger viktad just nu lite för mycket i den och kommer sannolikt att göra ett byte snartom inte denna fond tar fart ytterligare snart. Läs mer på www.lansforsakringar.se

Fonderna nedan är ”kryddor” i PPM-portföljen. Jag anser att det är lite högre risk för att de redan har gått upp starkt innan jag gick in. Därför endast 10% fördelning i respektive fond.

BGF World Healthscience A2

Detta är en läkemedelsfond som stigit med 57% på 3 år. Sedan årsskiftet har den gått upp med 32%. Läs mer på www.BlackRock.co.uk

UBS (Lux) EF Biotech (USD) P

Bioteknik har gått starkt länge nu. Sedan årsskiftet upp 50%. Den här är jag väldigt nöjd med som ni förstår – en uppgång på 26,2%. Här vill man gärna vara efterklok och skulle satsat mer. Men som sagt – man vet aldrig när det kan bli bakslag. Läs mer på www.ubs.com/lu/en.html

UBS (Lux) Small & Mid Caps Japan (JPY) P

Japan-fonder var man ju tvungen att gå in i efter alla de stimuleringar som Japanska staten gör. Tyvärr har det varit lite skakigt under tiden jag har haft denna fond. Både uppgångar och nedgångar p.g.a. både Korea- och Syrien-krisen senaste 6 månaderna. Men denna fond börjar ticka långsamt uppåt igen verkar det som. www.ubs.com/lu/en.html

Observera: Det är ingen garanti för att fonder, placeringar som har gått bra historiskt fortsätter att gå bra framöver. Det är upp till dig som läsare och kund att ta eget beslut om du placerar pengarna enligt mina placeringstips och råd.

Källa

www.avanza.se

Länkar:

www.didnergerge.se

www.lansforsakringar.se

www.BlackRock.co.uk

www.ubs.com/lu/en.html

Kommentera